Beijing Daxing International va fi cel mai mare aeroport din lume

Cel mai mare aeroport din China

China va avea cel mai mare aeroport din lume

Acum ceva timp vă povesteam despre faptul că cel mai lung pod din lume se află în China (Jiaozhou Bay care are peste 42 de kilometri lungime şi o lăţime de peste 33 de metri) iar chinezii nu s-au oprit aici, pentru că tocmai ce au anunţat că Beijing Daxing International va fi cel mai mare aeroport din lume!

Aeroportul va fi dat în folosinţă peste trei ani şi va deservi, zi de zi, aproape 370.000 de pasageri. Locaţia pentru Beijing Daxing International a fost deja stabilită fiind vorba de suburbia Daxing, aflată la aproximativ o oră de centrul capitalei. Autorităţile din China au declarat că distanţa nu va fi însă o mare problemă pentru turişti pentru că va putea fi parcursă cu metroul, dat fiind faptul că până în anul 2015 va fi extinsă şi linia de metrou.

Beijing Daxing va avea opt terminale pentru turişti şi încă unul pentru uz militar, spune Yao Weihui, manager general la China United Airlines.

O altă investiţie de amploare este achiziţia de noi avioane: în următorii 20 de ani, Beijingul şi-a propus cumpărarea a încă 4.300 de avioane.

Citiţi mai multe despre noul aeroport din China pe crisisboom.com.

Sursă foto: sanfamedia.com/ Flickr.com.

Adauga un comentariu