BAA va vinde aeroportul din Edinburgh

Aeroport

BAA urmeaz─â s─â ia o decizie

BAA a anuntat ca este pe cale de a vinde Edinburgh Airport în urma obligaţiei faţă de Comisia Concurenţei deoarece aceasta trebuie să dispună de una dintre cel mai mare hub-uri scoţiene.

BAA a declarat c─â se a┼čteapt─â s─â se apropie ├«n mod oficial de ┼úintele pe care le are pe pia┼ú─â abia la anul, odat─â cu definitivarea unei v├ónz─âri prin vara anului 2012. Edinburgh are ├«n medie 9 milioane de pasageri pe an ┼či mai mult de 100.000 de zboruri operate de companiile aeriene aproximativ 40 la mai mult de 120 de destina┼úii. Glasgow se ocup─â numai de pasageri 6,8% dintre acestea ┼či 70.000 zboruri pe an la 90 de destina┼úii, dar, foarte important, ea atrage mai multe afaceri de curs─â lung─â dec├ót Edinburgh, ceea ce face o propunere mai atractiv─â pentru BAA dec├ót Edinburgh.

Num─ârului de pasageri de la Glasgow a crescut cu 5,7% de la ├«nceputul anului 2011. Edinburgh Airport are 485 angaja┼úi ├«n mod direct ┼či sprijin─â 7500 de locuri de munc─â ├«n ├«ntreaga Sco┼úie. BAA a investit ┬ú 42m ├«n lounge de plecare aeroport si o sala de securitate ├«n 2010, pentru a atrage mai multe zboruri lungi ┼či scurte.

Surs─â foto: Bob the courier/ Flickr.com

Adauga un comentariu