Atracţii turistice speciale la Rimini

Italia in Miniatura

Italia in Miniatura

Dacă ieri am ales câteva dintre cele mai mari şi mai cunoscute atracţii turistice pe care trebuie să le vedeţi odată ce aţi ajuns la Rimini nu am cum să nu urmez “tradiţia” theCityBreak.ro şi să nu vă spun câte ceva şi despre atracţiile inedite din regiune. Fie că este vorba despre parcuri de distracţie (şi d’astea avem destul de multe încât să nu se plângă nimeni) sau muzee speciale, le-am ales pe cele mai interesante, gândindu-mă la timpul vostru limitat şi la faptul că nu aveţi cum să ajungeţi la toate.

 1. Italia în miniatură (Italia in Miniatura)

  Primul pe listă este un parc deosebit: Italia în miniatură. Este vorba despre un parc realizat de un om de afaceri (Ivo Rambaldi) pasionat de istorie, artă şi călătorii. Omul a investit 3 ani şi mai bine de 3 milioane de lire pentru a lansa în luna iulie a anului 1970 un parc cu 50 de miniaturi cu tot felul de clădiri, parcuri, şosele şi nu numai din Italia. Parcul se întindea atunci pe 20 de mii de metri pătraţi.

  Acum, Italia în miniatură are aproape 300 de miniaturi şi se întinde pe 85 de mii de metri pătraţi. Este atât de bine pus la punct, încât are şi peninsula Italiei şi miniatură şi o zonă pentru Europa.

  Parcul atrage mai bine de 500.000 de turişti an de an, nu vreau să intru în detalii privind costurile de întreţinere pentru că sunt foarte mari, dar e interesant să enumăr câteva dintre miniaturile pe care le veţi găsi aici: Colosseumul, Fontana di Trevi sau Piazza di Spania din Roma, Duomo, Palazzo Vecchio şi Santa Croce din Florenţa, Piazza dei Miracoli din Pisa, Duomo din Milano, Piazza Maggiore şi Piazza del Netuno din Bologna. Practic, veţi vizita mare parte din Italia într-un singur loc.

 2. Muzeul Fellini (Association of Federico Fellini)

  Trec de la un parc cu miniaturi, la un muzeu dedicat cinefililor, adică pentru aceia care citesc despre Federico Fellini şi nu ridică din umeri, ştiind că a fost poate cel mai mare regizor al secolului XX.

  Muzeul se află la parterul unei asociaţii dedidcate regizorului şi oferă informaţii cu privire la bibliografia lui Fellini, dar şi multe documente, înregistrări, ba chiar din când în când aici se organizează expoziţii de grafică, schiţe sau fotografii ori costume din perioada în care a trăi regizorul. Evident, vă veţi bucura şi de tot felul de înregistrări ale regizorului, astfel că veţi face parcă o călătorie virtuală de la începutul şi până la finalul carierei lui Fellini.

 3. Atlantica Park

  Atlantica Park

 4. Parcul Atlantica (Atlantica Park)

  Rimini este una dintre cele mai iubite staţiuni din Italia, dar asta nu înseamnă că nu există şi parcuri acvatice mari pe care să le vedeţi şi de care să vă bucuraţi odată ce aţi ajuns aici. Unul dintre acestea este Atlantica, cel mai mare parc acvativ din Cesenatico şi unul dintre cele mai importante de pe coasa Adriaticii.

  Este deschis în anul 1988 şi se întinde pe mai bine de 100 de mii de metri pătraţi, din care aproximativ 42 de mii sunt spaţii verzi şi aproape 6 mii de metri pătraţi sunt destinaţi piscinelor.

  Apropo de apă, ea este mereu la temperatura de 28 de grade Celsius, deci dacă aţi ajuns aici cu toată familia şi printre voi se află şi copii nu trebuie să vă faceţi grijă că apa nu are temperatura potrivită pentru a-i lăsa să se bălăceacă în voie. Şi tot legat de copii, există nenumărate zone pentru cei mici, zone unde siguranţa şi distracţia sunt pe primul loc. Ce mai… este un parc acvatic cum numai în filme aţi văzut, încercaţi-l şi povestiţi-ne după cum vi se pare, da?

 5. Parcul Aquafan (Aquafan Riccione)

  Un alt parc acvatic este Aquafan. De data aceasta avem de-a face cu unul dintre primele astfel de parcuri ridicate în Italia, deci putem spune pe bună dreptate că face parte din tradiţie. Jocurile clasice pe tobogane, în piscine sau pe râurile amenajate aici se îmbină numai bine cu muzica şi restaurantele colorate sau cinematografele care completează atmosfera.

  Parco Tematico dell Aviazione

  Parco Tematico dell Aviazione

  E bine de ştiut că pe timp de vară este deschis şi pe timp de noapte, aşadar dacă nu aveţi somn şi nimeriţi în mijlocul sezonului estival ştiţi unde să vă petreceţi nopţile.
 6. Parcul Tematic al Aviaţiei (Parco Tematico dell’Aviazione)

  Ultimul obiectiv turistic pe care vi-l propun astăzi este mai degrabă muzeu decât parc tematic. Povestesc despre Parcul Tematic al Aviaţiei care se întinde şi el tot pe aproape 100 de mii de metri pătraţi şi care se “mândreşte” cu o expoziţie de 50 de aeronave unice. Expoziţia este amplasată pe un deal plin de verdeaţă, aşa că nici drumul până aici nu va fi unul plictisitor deloc.

Acestea fiind spuse, tare mult mi-ar plăcea să ştiu care dintre atracţiile de mai sus sunt cele care vă “fac cu ochiul” pentru a fi vizitate primele.

Surse foto: Italia in Miniatura/ Facebook.com, atlanticapark.it şi panoramio.com.

Resurse: riminiturismo.it şi rimini.world-guides.com.

Adauga un comentariu
Rimini
esential Esential
de_ne_ratat Obiective de ne-ratat
inedit Obiective inedite
food_drinks Food & Drinks
special Shopping & Special
harta Harta turistica