Atracții turistice speciale la Rimini

Italia in Miniatura

Italia in Miniatura

Dacă ieri am ales câteva dintre cele mai mari și mai cunoscute atracții turistice pe care trebuie să le vedeți odată ce ați ajuns la Rimini nu am cum să nu urmez “tradiția” theCityBreak.ro și să nu vă spun câte ceva și despre atracțiile inedite din regiune. Fie că este vorba despre parcuri de distracție (și d’astea avem destul de multe încât să nu se plângă nimeni) sau muzee speciale, le-am ales pe cele mai interesante, gândindu-mă la timpul vostru limitat și la faptul că nu aveți cum să ajungeți la toate.

 1. Italia în miniatură (Italia in Miniatura)

  Primul pe listă este un parc deosebit: Italia în miniatură. Este vorba despre un parc realizat de un om de afaceri (Ivo Rambaldi) pasionat de istorie, artă și călătorii. Omul a investit 3 ani și mai bine de 3 milioane de lire pentru a lansa în luna iulie a anului 1970 un parc cu 50 de miniaturi cu tot felul de clădiri, parcuri, șosele și nu numai din Italia. Parcul se întindea atunci pe 20 de mii de metri pătrați.

  Acum, Italia în miniatură are aproape 300 de miniaturi și se întinde pe 85 de mii de metri pătrați. Este atât de bine pus la punct, încât are și peninsula Italiei și miniatură și o zonă pentru Europa.

  Parcul atrage mai bine de 500.000 de turiști an de an, nu vreau să intru în detalii privind costurile de întreținere pentru că sunt foarte mari, dar e interesant să enumăr câteva dintre miniaturile pe care le veți găsi aici: Colosseumul, Fontana di Trevi sau Piazza di Spania din Roma, Duomo, Palazzo Vecchio și Santa Croce din Florența, Piazza dei Miracoli din Pisa, Duomo din Milano, Piazza Maggiore și Piazza del Netuno din Bologna. Practic, veți vizita mare parte din Italia într-un singur loc.

 2. Muzeul Fellini (Association of Federico Fellini)

  Trec de la un parc cu miniaturi, la un muzeu dedicat cinefililor, adică pentru aceia care citesc despre Federico Fellini și nu ridică din umeri, știind că a fost poate cel mai mare regizor al secolului XX.

  Muzeul se află la parterul unei asociații dedidcate regizorului și oferă informații cu privire la bibliografia lui Fellini, dar și multe documente, înregistrări, ba chiar din când în când aici se organizează expoziții de grafică, schițe sau fotografii ori costume din perioada în care a trăi regizorul. Evident, vă veți bucura și de tot felul de înregistrări ale regizorului, astfel că veți face parcă o călătorie virtuală de la începutul și până la finalul carierei lui Fellini.

 3. Atlantica Park

  Atlantica Park

 4. Parcul Atlantica (Atlantica Park)

  Rimini este una dintre cele mai iubite stațiuni din Italia, dar asta nu înseamnă că nu există și parcuri acvatice mari pe care să le vedeți și de care să vă bucurați odată ce ați ajuns aici. Unul dintre acestea este Atlantica, cel mai mare parc acvativ din Cesenatico și unul dintre cele mai importante de pe coasa Adriaticii.

  Este deschis în anul 1988 și se întinde pe mai bine de 100 de mii de metri pătrați, din care aproximativ 42 de mii sunt spații verzi și aproape 6 mii de metri pătrați sunt destinați piscinelor.

  Apropo de apă, ea este mereu la temperatura de 28 de grade Celsius, deci dacă ați ajuns aici cu toată familia și printre voi se află și copii nu trebuie să vă faceți grijă că apa nu are temperatura potrivită pentru a-i lăsa să se bălăceacă în voie. Și tot legat de copii, există nenumărate zone pentru cei mici, zone unde siguranța și distracția sunt pe primul loc. Ce mai… este un parc acvatic cum numai în filme ați văzut, încercați-l și povestiți-ne după cum vi se pare, da?

 5. Parcul Aquafan (Aquafan Riccione)

  Un alt parc acvatic este Aquafan. De data aceasta avem de-a face cu unul dintre primele astfel de parcuri ridicate în Italia, deci putem spune pe bună dreptate că face parte din tradiție. Jocurile clasice pe tobogane, în piscine sau pe râurile amenajate aici se îmbină numai bine cu muzica și restaurantele colorate sau cinematografele care completează atmosfera.

  Parco Tematico dell Aviazione

  Parco Tematico dell Aviazione

  E bine de știut că pe timp de vară este deschis și pe timp de noapte, așadar dacă nu aveți somn și nimeriți în mijlocul sezonului estival știți unde să vă petreceți nopțile.
 6. Parcul Tematic al Aviației (Parco Tematico dell’Aviazione)

  Ultimul obiectiv turistic pe care vi-l propun astăzi este mai degrabă muzeu decât parc tematic. Povestesc despre Parcul Tematic al Aviației care se întinde și el tot pe aproape 100 de mii de metri pătrați și care se “mândrește” cu o expoziție de 50 de aeronave unice. Expoziția este amplasată pe un deal plin de verdeață, așa că nici drumul până aici nu va fi unul plictisitor deloc.

Acestea fiind spuse, tare mult mi-ar plăcea să știu care dintre atracțiile de mai sus sunt cele care vă “fac cu ochiul” pentru a fi vizitate primele.

Surse foto: Italia in Miniatura/ Facebook.com, atlanticapark.it și panoramio.com.

Resurse: riminiturismo.it și rimini.world-guides.com.

Adauga un comentariu