Atracţii turistice speciale la Florenţa

Biblioteca Medicea Laurenziana

Biblioteca Medicea Laurenziana

Am ajuns şi la capitolul “atracţii turistice inedite” din Florenţa. Deşi sunt foarte multe locuri care merită să le vedeţi şi să “simţiţi” care este spiritul şi atmosfera din toate, este destul de greu să vă povestesc despre acele locuri care nu sunt cunoscute de toată lumea.

Asta pentru că Florenţa, aşa cum vă spuneam chiar din primul text despre acest oraş, e o localitate care a fost traversată în lung şi’n lat de toţi cei care iubesc Italia, istoria şi arta, deci sunt destul de puţine locuri în care nu au păşit mulţi vizitatori.

Cu toate acestea, nu sunt puţine punctele de interes ce nu sunt trecute în ghidurile turistice clasice, aşadar încerc să mă axez pe acestea, în speranţa că veţi avea timp să le vedeţi pe toate în timpul city break-ului vostru. Sfatul meu: nu plecaţi de acasă fără a avea o hartă turistică foarte bine pusă la punct şi un program destul de fix. Fără aceste două lucruri este foarte posibil să vă pierdeţi în amănunte şi să fiţi destul de dezamăgiţi la gândul că nu aţi apucat să vedeţi tot ce v-aţi fi propus iniţial.

 1. Biblioteca Laurenţiană (Biblioteca Medicea Laurenziana)

  Biblioteca este un lăcaş pentru cele mai importante cărţi antice din Italia. Aşa cum era de aşteptat, cele mai multe dintre aceste cărţi provin de la Familia Medici, doar nu degeaba se spune că această familie a pus bazele Florenţei de astăzi. 🙂

  Odată ce veţi intra aici primul lucru care o să vă impresioneze va fi interiorul clădirii. Cu scări mari şi impunătoare, imobilul este un adevărat lăcaş dedicat cărţilor. A fost ridicat prin anii 1500, perioadă în care arhitectura unei clădiri era poate mai importantă decât rolul acesteia, deci e de înţeles imaginea ca din poveşti.

 2. Porta San Frediano (Porta San Frediano)

  În trecut locuitorii îl ştiau după denumirea Porta Pisana, din simplul motiv că era construit spre Pisa.

  Este o veche poartă de intrare în oraş, ridicată prin anii 1300, iar de o parte şi de alta încă se mai pot observa bucăţi din vechile ziduri ale zidurilor care încercuiau oraşul.

  De ce vă povestesc tocmai despre aceată poartă? Pentru că spre deosebire de toate celelalte aceasta este singura care nu are şi un turn, fiind considerată la acea vreme destul de impunătoare fără a fi nevoie ridicarea unuia.

 3. Casa lui Giovanni Spadolini (Villa of Giovanni Spadolini)

  Porta San Frediano

  Porta San Frediano

  Dacă am început articolul de astăzi povestind despre cărţi, cred că e cazul să vă mai spun despre un loc dedicat volumelor. Casa lui Giovanni Spadolini, politician italian, prim ministru şi editor la unul dintre cele mai importante ziare ale vremii, este un adevărat muzeu cu volume importante din trecut şi cu o colecţie impresionantă de artefacte de la acea vreme.
 4. Pian dei Giullari (Pian dei Giullari)

  Este vorba despre dealul care e situat chiar deasupra pieţei Michelangelo. Aici se află şi Villa Il Gioello, unde şi-a petrecut sfârşitul vieţii Gallileo Galilei, dar nu este asta vreau să vă povestesc, ci despre priveliştea genială pe care o aveţi de pe deal.

  Veţi fi înconjuraţi de măslini, locul este izolat de toată agitaţia din Florenţa, de ochii şi aparatele de fotografiat ale turiştilor. Dacă sunteţi plecaţi într-un city break cu iubitul sau iubita e clar că nu ar trebui să rataţi sub nicio formă locul, măcar că veţi urca pentru doar câteva momente, doar pentru a vă bucura de privelişte pentru două minute.

 5. Fortăreaţa Belvedere (Forte Belvedere)

  Cu o arhitectură uimitoare şi ridicată iniţial împotriva duşmanilor, fortăreaţa este practic un loc de întâlnire pentru cuplurile din Florenţa, tot datorită unei privelişti încântătoare.

  Nu vă lăsaţi păcăliţi şi să nu care cumva să vă planificaţi să vedeţi doar Fortăreaţa Belvedere sau doar Pian dei Giullari, trebuie să mergeţi în ambele locuri pentru că ceea ce veţi vedea cu siguranţă că o să vă placă maxim!

 6. Privelistea de la Forte Belvedere

  Priveliştea de la Forte Belvedere

 7. Muzeul Zoologic (La Specola-Museo Zoologico)

  Muzeul este cunoscut şi ca muzeul de istorie al oraşului şi este impresionant pentru că a fost ridicat iniţial pentru studenţii la medicină. Probabil că acesta este şi motivul pentru care aici vom descoperi modele după corpul uman realizate din ceară ce provin din secolul XVIII. La acea vreme acestea erau modelele pentru medicii care doreau să înveţe despre anatomia umană.

  În muzeu sunt camere pline cu insecte, crustacee sau animale împăiate, de aceea aş spune că cei mici poate vor fi cei mai entuziasmaţi într-o vizită aici. Asta deşi cred că şi adulţii vor fi impresionaţi atunci când vor vedea că toate exponatele sunt expuse aşa cum se obişnuia în 1775, anul în care a fost inaugurată clădirea.

Gata cu obiectivele turistice, mâine promit că vin cu informaţii legate de mâncarea tradiţională de aici şi unde e ok să guşti din toate câte puţin… sau mai mult, după preferinţe.

Voi mai ştiţi locuri inedite de văzut în Florenţa? 😀

Citiţi despre vacanţele în Florenţa şi pe imperatortravel.ro.

Surse foto: wikipedia.org, wikipedia.org şi orsorama/ Flickr.com.

Resurse: frommers.com şi tripadvisor.com.

Adauga un comentariu
Florenta
esential Esential
de_ne_ratat Obiective de ne-ratat
inedit Obiective inedite
food_drinks Food & Drinks
special Shopping & Special
harta Harta turistica