Atracții turistice speciale la Florența

Biblioteca Medicea Laurenziana

Biblioteca Medicea Laurenziana

Am ajuns și la capitolul “atracții turistice inedite” din Florența. Deși sunt foarte multe locuri care merită să le vedeți și să “simțiți” care este spiritul și atmosfera din toate, este destul de greu să vă povestesc despre acele locuri care nu sunt cunoscute de toată lumea.

Asta pentru că Florența, așa cum vă spuneam chiar din primul text despre acest oraș, e o localitate care a fost traversată în lung și’n lat de toți cei care iubesc Italia, istoria și arta, deci sunt destul de puține locuri în care nu au pășit mulți vizitatori.

Cu toate acestea, nu sunt puține punctele de interes ce nu sunt trecute în ghidurile turistice clasice, așadar încerc să mă axez pe acestea, în speranța că veți avea timp să le vedeți pe toate în timpul city break-ului vostru. Sfatul meu: nu plecați de acasă fără a avea o hartă turistică foarte bine pusă la punct și un program destul de fix. Fără aceste două lucruri este foarte posibil să vă pierdeți în amănunte și să fiți destul de dezamăgiți la gândul că nu ați apucat să vedeți tot ce v-ați fi propus inițial.

 1. Biblioteca Laurențiană (Biblioteca Medicea Laurenziana)

  Biblioteca este un lăcaș pentru cele mai importante cărți antice din Italia. Așa cum era de așteptat, cele mai multe dintre aceste cărți provin de la Familia Medici, doar nu degeaba se spune că această familie a pus bazele Florenței de astăzi. 🙂

  Odată ce veți intra aici primul lucru care o să vă impresioneze va fi interiorul clădirii. Cu scări mari și impunătoare, imobilul este un adevărat lăcaș dedicat cărților. A fost ridicat prin anii 1500, perioadă în care arhitectura unei clădiri era poate mai importantă decât rolul acesteia, deci e de înțeles imaginea ca din povești.

 2. Porta San Frediano (Porta San Frediano)

  În trecut locuitorii îl știau după denumirea Porta Pisana, din simplul motiv că era construit spre Pisa.

  Este o veche poartă de intrare în oraș, ridicată prin anii 1300, iar de o parte și de alta încă se mai pot observa bucăți din vechile ziduri ale zidurilor care încercuiau orașul.

  De ce vă povestesc tocmai despre aceată poartă? Pentru că spre deosebire de toate celelalte aceasta este singura care nu are și un turn, fiind considerată la acea vreme destul de impunătoare fără a fi nevoie ridicarea unuia.

 3. Casa lui Giovanni Spadolini (Villa of Giovanni Spadolini)

  Porta San Frediano

  Porta San Frediano

  Dacă am început articolul de astăzi povestind despre cărți, cred că e cazul să vă mai spun despre un loc dedicat volumelor. Casa lui Giovanni Spadolini, politician italian, prim ministru și editor la unul dintre cele mai importante ziare ale vremii, este un adevărat muzeu cu volume importante din trecut și cu o colecție impresionantă de artefacte de la acea vreme.
 4. Pian dei Giullari (Pian dei Giullari)

  Este vorba despre dealul care e situat chiar deasupra pieței Michelangelo. Aici se află și Villa Il Gioello, unde și-a petrecut sfârșitul vieții Gallileo Galilei, dar nu este asta vreau să vă povestesc, ci despre priveliștea genială pe care o aveți de pe deal.

  Veți fi înconjurați de măslini, locul este izolat de toată agitația din Florența, de ochii și aparatele de fotografiat ale turiștilor. Dacă sunteți plecați într-un city break cu iubitul sau iubita e clar că nu ar trebui să ratați sub nicio formă locul, măcar că veți urca pentru doar câteva momente, doar pentru a vă bucura de priveliște pentru două minute.

 5. Fortăreața Belvedere (Forte Belvedere)

  Cu o arhitectură uimitoare și ridicată inițial împotriva dușmanilor, fortăreața este practic un loc de întâlnire pentru cuplurile din Florența, tot datorită unei priveliști încântătoare.

  Nu vă lăsați păcăliți și să nu care cumva să vă planificați să vedeți doar Fortăreața Belvedere sau doar Pian dei Giullari, trebuie să mergeți în ambele locuri pentru că ceea ce veți vedea cu siguranță că o să vă placă maxim!

 6. Privelistea de la Forte Belvedere

  Priveliştea de la Forte Belvedere

 7. Muzeul Zoologic (La Specola-Museo Zoologico)

  Muzeul este cunoscut și ca muzeul de istorie al orașului și este impresionant pentru că a fost ridicat inițial pentru studenții la medicină. Probabil că acesta este și motivul pentru care aici vom descoperi modele după corpul uman realizate din ceară ce provin din secolul XVIII. La acea vreme acestea erau modelele pentru medicii care doreau să învețe despre anatomia umană.

  În muzeu sunt camere pline cu insecte, crustacee sau animale împăiate, de aceea aș spune că cei mici poate vor fi cei mai entuziasmați într-o vizită aici. Asta deși cred că și adulții vor fi impresionați atunci când vor vedea că toate exponatele sunt expuse așa cum se obișnuia în 1775, anul în care a fost inaugurată clădirea.

Gata cu obiectivele turistice, mâine promit că vin cu informații legate de mâncarea tradițională de aici și unde e ok să guști din toate câte puțin… sau mai mult, după preferințe.

Voi mai știți locuri inedite de văzut în Florența? 😀

Citiți despre vacanțele în Florența și pe imperatortravel.ro.

Surse foto: wikipedia.org, wikipedia.org și orsorama/ Flickr.com.

Resurse: frommers.com și tripadvisor.com.

Adauga un comentariu