Atracţii turistice speciale în Sevilia

Stiati ca in Sevilia este un muzeu dedicat dansului?

Stiaţi că în Sevilia este un muzeu dedicat dansului?

În Sevilia cele mai multe dintre atracţiile turistice sunt adunate, parcă special pentru turiştii care vin aici în city break şi nu au vreme de pierdut prin oraş, pe o distanţă destul de mică. Foarte multe sunt în Centrul Istoric, pe malul Râului Guadalquivir.

Am uitat să vă povestesc însă ieri, când am scris despre obiectivele turistice importante din Sevilia, despre căruţele trase de cai care ne aşteaptă cu tot cu vizitii în Plaza de Triunfo. Pentru câţiva euro veţi avea parte de un inedit tur al oraşului şi de o plimbare pe care nu cred că o veţi uita prea curând, iar de sunteţi aici cu jumătatea voastră veţi putea oferi şi un aer romantic vacanţei.

Apropo de metode inedite de a vizita oraşul nu trebuie să uit să menţionez nici despre autobuzele fără acoperiş, folosite numai de turişti, că doar localnicii nu mai au de ce să vadă oraşul din vehicul. Dacă vi se par interesante trebuie să ştiţi că le puteţi găsi lângă Torre del Oro.

Revenind la ale noastre, astăzi povestim despre atracţiile mai puţin cunoscute din Sevilia sau acele locuri pe care nu le găsim în orice ghid turistic, dar care sunt musai de văzut dacă vreţi să vă mândriţi cu faptul că aţi vizitat toate locurile de preţ din oraş.

 1. Muzeul coridelor (Museo Taurino)

  Aş minţi dacă aş spune că îmi plac coridele. Cu toate acestea pot accepta că spaniolii le consideră artă pură, pentru că ei văd activitatea doar din punctul de vedere al victoriei omului asupra taurului, unul dintre cele mai de temut animale. Orice mişcare este plănuită cu lux de amănunte înainte ca toreadorii să intre în ring.

  La subsolul Coridei exista un muzeu dedicat coridelor

  La subsolul Coridei există un muzeu dedicat coridelor

  Sevilia are un muzeu dedicat coridelor. Este vorba despre Museo Taurino, deschis în 1989 chiar sub Cordina din Sevilia. Aici vom găsi tot felul de costume tradiţionale folosite de cei mai mari toreadori din Spania, fotografii şi, desigur, multe informaţii cu privire la ce a însemnat această activitate pentru istoria Spaniei.
 2. Muzeul dansului flamenco (Museo del Baile Flamenco)

  Pe lângă coride, Spania este recunoscută şi pentru dansul flamenco. Spaniolii ştiu cum să-şi păstreze tradiţiile şi să le facă cunoscute tuturor turiştilor. La fel se întâmplă şi cu dansul flamenco, iar faptul că acest stil de dans are propriul muzeu cred că spune totul.

  Nu aveţi cum să rataţi muzeul, măcar din simplul fapt că aici veţi da şi de tot felul de piese de mobilier care ne duc parcă în trecut, în timpul acelor ani în care dansul abia era născut.

  Aici veţi mai putea admira şi costume utilizate de dansatori celebri şi instrumente ale cântăreţilor care întreţineau atmosfera.

 3. Teatrul Lope de Vega

  Teatrul Lope de Vega, Sevilia

 4. Spitalul Venerabililor (Hospital de los Venerables)

  Trecem şi la atracţii ceva mai serioase, în sensul că lăsăm un pic divertismentul deoparte. Spitalul Venerabililor a fost în trecut locul în care bătrânii, mai exact preoţii vârstnici, îşi petreceau ultimii ani. Acum imobilul este un centru dedicat artei, unde veţi putea admira mai multe colecţii ale artiştilor spanioli.

  Sfatul meu este să vă opriţi pentru câteva momente și în grădina interioară pentru că este tare frumoasă.

 5. Muzeul Militar Regional (Museo Militar Regional)

  Nu vă mai spun de către cine este construit şi când, pentru că sunt convinsă că veţi uita toate aceste informaţii. Vă povestesc însă faptul că nu doar pasionaţii trebuie să viziteze muzeul.

  O colecţie impunătoare de obiecte străvechi care au aparţinut muncitorilor fabricii de explozive şi artilerie militară sunt acum exponate ale muzeului. De la arme la bărci de lemn sau hărţi din Cuba sau Puerto Rico toate “vă aşteaptă” să le vedeţi de îndelete.

 6. Teatrul Lope de Vega (Teatro Lope de Vega)

  Ar fi frumos să aveţi timp chiar de un spectacol. Nu contează dacă ştiţi sau nu spaniola, pentru că după o zi de stat în Sevilia cred că veţi reuşi să vă daţi seama despre ce este vorba într-o piesă de teatru, iar cuvintele nu sunt atât de importante precum mimica şi gesturile actorilor.

  În cazul în care un spectacol de teatru nu este chiar pe gustul vostru, atunci măcar ajungeţi până aici să vedeţi clădirea pentru că nu veţi rata.

Voi ce alte puncte de interes credeţi că ar mai trebui să avem în vedere pentru un city break la Sevilia?

Noi promitem că revenim mâine cu informaţii despre ce bem şi ce mâncăm în Spania! 🙂

Surse foto: nabaphoto/ Flickr.com, stevendepolo/ Flickr.com şi jprime84/ Flickr.com.

Resurse: aboutsevilla.com şi exploreseville.com.

Adauga un comentariu