Atracţii turistice inedite la Napoli

Muntele Vezuviu

Muntele Vezuviu

Dacă ieri am povestit despre câteva dintre cele mai importante obiective turistice din Napoli, astăzi am trecut nu la cele pe care nu toată lumea le cunoaşte, dar la unele care nu sunt vizitate de mulţi care vin special la Napoli.

Mulţi turişti vin pentru a se plimba pe străzile oraşului, pentru a vedea centrul vechi din Napoli şi pentru a se pierde printre pieţele unde se odihnesc localnicii şi uită de unele atracţii care sunt la doar câţiva paşi de ei. Unele sunt atât de cunoscute încât tocmai din cauza aceasta se pierd printre altele, iar unele nu se regăsesc pe toate hărţile turistice, dar merită cu adevărat să le vedeţi şi să simţiţi care este adevărata atmosfera.

 1. Vesuvio (Vezuviu)

  Chiar dacă sunt câţiva zeci de kilometri de parcurs, dacă aţi ajuns la Napoli nu aveţi cum să nu ajungeţi şi la Vezuviu. Se vede din orice colţ al oraşului, turiştii se uită lung ca la o minune a naturii, iar localnicilor le revine din când în când imaginea din 24 august 1979 când, după secole în care s-a aflat în stare latentă, vulcanul a erupt.

  Îl privim ca pe o minune a naturii în fotografii, dar dacă aveţi posibilitatea să-l vedeţi la doar câţiva metri depărtare de ce nu aţi face asta? Eh, cum credeţi că v-aţi simţi dacă aţi sta fix pe crater?

 2. Strazile orasului Pompei

  Străzile oraşului Pompei

 3. Pompeii (oraşul Pompei)

  Oraşul Pompei este un vechi oraş roman îngropat de lavă. Dacă Vezuviu vi se pare că e rupt din poveşti, atunci Pompei este şi mai şi. Imaginaţi-vă doar faptul că în partea de sud veţi vedea Grădina Fugarilor, loc denumit aşa pentru că aici au fost prinşi oameni care fugeau de lavă pentru a se salva.

  Atunci când a erupt vulcanul, oraşul avea aproape zece mii de locuitori şi un centru din Forum Civile, multe instituţii, pieţe, temple şi multe, multe altele. Din gramdoarea de dinainte de erupţie, oraşul a fost acoperit cu lavă şi acum a devenit centru turistic, unde cei care vin să-l viziteze văd de la siluete de oameni, la case sau obiecte care au avut, odată, viaţă.

 4. Isola di Capri (Insula Capri)

  Insula Capri se întinde pe 10,4 kilometri pătraţi şi ceea ce este impresionant este faptul că peste tot sunt stânci abrupte de calcar care se înalţă din adâncurile mării. Monte Solaro este insula cea mai mare, măsoară 589 de metri înălţime.

  Cele mai importante trei localităţi sunt Capri, portul Marina Grande şi Anacapri. Inedită este şi modalitatea prin care cineva poate să ajungă de la Capri la Anacapri: 784 de trepte, toate săpate în stâncă. 🙂

  Pe insulă nu puteţi rata nici atracţii precum Grota Albastră, unde soarele pătrunde prin două surse transformând lumina naturală în una de culoarea cerului.

 5. Muzeo Nazionale Capodimonte (Muzeul Naţional Capodimonte)

  Capodimonte este cel mai mare parc din Napoli, iar de veniţi aici cu cei mici e clar că trebuie să vă petreceţi câteva ore prin parc. Are 134 de hectare şi după ce vă veţi plictisi de parc sfatul nostru este să treceţi şi pe la Muzeul cu acelaşi nume. Este printre singurele muzee din lume unde vechiul cu noul oferă o nouă viziune, mai precis arta antică împreună cu cea modernă oferă un spectacol inedit oricui îi trece pragul.

 6. Piazza del Plebiscito

  Piazza del Plebiscito, Napoli

 7. Piazza del Plebiscito (Piaţa Plebiscito)

  Piazza del Plebiscito este cea mai mare piaţă din Napoli. Înconjurată de clădiri impunătoare, piaţa adună atât localnici, cât şi turişti care vor să-şi tragă sufletul după o zi plină de obiective turistice vizitate.

  Aici e locul unde, cu puţin noroc, vă veţi putea pierde printre cei care locuiesc în Napoli de zeci de ani, deci aveţi posibilitatea să simţiţi cu adevărat spiritul italienilor din Napoli.

 8. Orto Botanico Napoli (Grădina Botanică Napoli)

  Grădina Botanică din Napoli este parte din Universitatea Federico II din oraş şi oferă vizitatorilor peste 10.000 de specii de plante.

  A fost fondată în anul 1807 şi de atunci până în prezent toţi cei care doresc să vină să o viziteze o pot face, fără să plătească bilet la intrare, pentru că este gratuit. O idee extraordinară pentru copii, dar cu siguranţă una bună şi pentru părinţii care vor să vadă şi altceva în afară de monumente istorice, biserici şi locuri unde istoria este păstrată la loc de cinste.

 9. Universitatea Federico II din Napoli

  Universitatea Federico II din Napoli

 10. Federico II University of Naples (Universitatea Federico II din Napoli)

  Ziceam mai sus un pic că Grădina Botanică este parte a universităţii, atunci e clar că trebuie să menţionăm şi universitatea pe lista locurilor pe care merită să le vedeţi în city break, nu?

  Este una dintre cele mai vechi universităţi din Europa, construcţia fiind finalizată în anul 1224. Cu alte cuvinte unitatea de învăţământ este una care stă la baza educaţiei europenilor.

Gata! Ne oprim aici cu obiectivele turistice de văzut la Napoli, deşi ştim că mai sunt muuulte de care nu am pomenit nimic. Doar nu degeaba spuneam în primul nostru text că avem aproape 450 de atracţii în oraş, nu?

Suntem convinşi însă că ne veţi mai povesti voi despre punctele de interes din Napoli, nu?

Surse foto: Stuck in Customs/ Flickr.com, 233627/ Flickr.com, mararie/ Flickr.com şi Wikipedia.org.

Resurse: virtualtourist.com şi naples.world-guides.com.

Adauga un comentariu