Atracţii turistice importante în Sankt Petersburg

Cum arăta Sankt Petersburg acum câţiva ani

Cum arăta Sankt Petersburg acum câţiva ani

Ieri vă povesteam despre care sunt informaţiile esenţiale pe care trebuie să le ştiţi atunci când vă planificaţi un city break la Sankt Petersburg.

Astăzi tot despre Rusia vorbim, ba chiar tot despre acelaşi oraş, numai că trecem de la informaţiile clare şi utile la atracţii turistice pe care nu le puteţi rata într-o vacanţă la Sankt Petersburg. Este vorba despre acele puncte de interes pe care le ştie toată lumea din pliantele turistice, dar care pe care dacă nu le vezi e ca şi cum nu aţi ajuns deloc la destinaţie, pentru că ele sunt motivele pentru care aţi ales acel loc.

Încă de la primii paşi în localitate veţi fi surprinşi de aspectul maiestuos al oraşului. Asta pentru că arhitectura este una specifică. Multe bulevarde lungi, spaţii mari, grădini imense şi parcuri şi mai întinse, monumente ieşite din comun şi Râul Neva care veghează parcă peste toate acestea. Numit şi “Veneţia Nordului”, datorită canalelor şi produrilor de pe Neva, Sankt Petersburgul e un oraş care e în sine un obiectiv turistic, având însă şi acel aer romantic şi misterios care oferă “ingredientul secret” unui oraş unic.

Dacă mai punem la socoteală şi faptul că vara turiştii se pot bucura de magia Nopţilor Albe, atunci zău că putem urca Sankt Petersburgul în topul cu cele mai faine oraşe de vizitat.

Lăsăm vorba lungă şi am sintetizat mai jos câteva dintre obiectivele turistice cele mai importante din Sankt Petersburg. Nu am avut cum să povestim despre toate, pentru că vorbim totuşi despre un city break şi pentru că mai avem şi zilele următoare o mulţime de alte sfaturi pentru petrecerea timpului liber în Rusia.

Muzeul_Hermitage

Muzeul Hermitage pe timp de noapte

  1. Muzeul Hermitage

    Muzeul este poate cea mai importantă atracţie turistică din toată Rusia. Este un palat ca în poveştile cu zâne care adăposteşte aproape 3 milioane de opere de artă, de la opere semnate de Rembrandt, Da Vinci, Michelangelo, Rubens, la van Dongen, Pissaro până la Picasso.

    Ne pare rău să vă dezamăgim, dar nu aveţi nicio şansă să vedeţi tot muzeul, ci doar să vedeţi acele arii care vi se par potrivite. Puteţi alege epocile favorite sau artiştii preferaşi

    Acum, pe lângă informţiile extrem de serioase pe care vi le-am prezentat mai sus nu mă pot abţine să nu vă povestesc şi despre ceva mai puţin solemn. Mai exact despre faptul că muzeul are şi câţiva zeci de angajaţi cu blană! Da, nu am scris eu greşit. Se pare că există mai multe pisici care sunt prezente aici pentru a proteja operele de artă de şoricei…

  2. Fortăreaţa Sfinţii Petru şi Pavel

    Fortăreaţa este o fostă închisoare şi este situată la aproximativ trei kilometri de punctul în care Neva se varsă în mare.

    Se spune că Petru cel Mare nu era de acord cu ridicarea clădirilor din piatră şi că doar această fortăreaţă a avut aprobarea sa.

    Acum punctul unde se adună mai toţi turiştii este pasarela (ce se află de-a lungul zidului fortăreţei) care oferă o imagine de vis asupra Nevei şi de asemenea asupra celuilalt mal al râului unde se află clădirea fostei Burse ce seamănă mai degrabă cu un templu grecesc.

  3. Fortăreaţa Sfinţii Petru şi Pavel

    Fortăreaţa Sfinţii Petru şi Pavel

  4. Biserica Mântuitorului pe Sângele Vărsat

    Mânăstirea este impresionantă şi doar prin construcţia sa impunătoare care parcă te lasă fără aer. Este ridicată în stil tradiţional rusesc şi e construită chiar pe locul unde a fost asasinat ţarul Alexandru al II-lea.

    Nu uit să vă spun nici faptul că interiorul este decorat cu aproape 6.000 de metri pătraţi din mozaic.

  5. Palatul Menshikov

    Palatul este parte acum din Muzeul Hermitage şi este ridicat prin anii 1700 de către Alexander Menshikov. Este o dovadă clară a felului în care au înţeles ruşii să ridice clădiri care să dăinuiască cu trecerea anilor şi o nouă dovadă a faptului că atunci când doresc sa scrie istorie singuri ei reuşesc.

  6. Mânăstirea Alexander Nevskiy

    Mânăstirea este denumită după numele patronului spiritual al oraşului şi este de asemenea şi cel mai vechi lăcaş de cult din Sankt Petersburg. Deşi puteţi vizita mare parte din mânăstire fără să scoateţi niciun ban din buzunar, pentru unele dintre cele mai interesante locuri va trebui să plătiţi. De exemplu, cei mai mulţi turişti îşi doresc să viziteze cimitirul de aici. Deşi la prima vedere poate să pară că este un punct de interes ciudat, atunci când veţi afla că aceste este locul de veci al celor mai mari compozitori ruşi probabil că veţi înţelege de ce mulţi vizitatori au drept scop vizitarea acestuia.

Sankt Petersburg este un oraş plin ochi de palate şi de lăcaşe de cult. Sunt multe atracţii despre care nu am povestit, unele dintre ele de interes major, precum Palatul Puşkin cu vestita cameră de chihlibar (legenda spune că în Al Doilea Război Mondial a dispărut, nemţii desfăcând-o bucată cu bucată) sau Universitatea din Sankt Petersburg unde a absolvit chiar Mendeleev, creatorul tabelului elementelor chimice şi de Vladimir Lenin ori chiar bulevardul Nevsky Prospect care este una dintre cele mai cunoscute şi mari bulevarde din Rusia.

Mă bazez însă pe voi, cei care au reuşit să ajungă până acum în Rusia, să ne ajutaţi să facem un top cu cele mai interesante locuri pe care merită să le vedeţi în Sankt Petersburg. Ce spuneţi?

Surse foto: dorena-wm/ Flickr.com, BBM Explorer/ Flickr.com şi roger4336/ Flickr.com.

Reurse: virtualtourist.com şi saint-petersburg.com.

Adauga un comentariu