Atracţii turistice de neratat în Zaragoza

Plaza del Pilar

Plaza del Pilar

După ce ieri am aflat care sunt acele informaţii fără de care nu putem pleca în Zaragoza, precum transportul în comun acolo, cum este vremea şi care este perioada perfectă în care putem pleca spre Spania, astăzi tot la capitolul “esenţial” suntem, dar de data aceasta este vorba despre atracţiile turistice pe care nimeni nu trebuie să le rateze. Fie că plecaţi într-un city break scurt sau într-un sejur mai lung, e clar că trebuie să ajungeţi aici şi să vă bucuraţi de toate.

De exemplu, cele mai multe obiective turistice sunt adunate în Plaza del Pilar, cunoscută de localnici mai ales şi sub denumirea de Cathedral Square. Este una dintre cele mai mari pieţe din toată Europa, aşa că nu aveţi cum să vă plictisiţi odată ce aţi ajuns aici, ba chiar aş putea spune că dacă nu vă uitaţi din când în când la ceas este foarte posibil să petreceţi aici ore bune fără măcar să vă daţi seama de acest lucru.

Trecem însă la obiective turistice de neratat. Am încercat să le adun pe cele mai importante şi să vă povestesc câte ceva despre fiecare.

 1. Bazilica Nuestra Señora del Pilar (Bazilica romano-catolica Nuestra Señora)

  Bazilica Nuestra Señora del Pilar are o adevărată legendă în spate, aşa că în loc de istoria ei prefer să vă spun câteva cuvinte despre ce povestesc localnicii. Se spune că ea este ridicată în jurul unui stâlp pe care a apărut Fecioara Maria Sfântului Iacob în anul 40 spunându-i că trebuie să ridice o biserică. Evident, punctul cel mai important din acest lăcaş de cult este stâlpul din interiorul ei şi statuia Fecioarei Maria.

  Cu o lungime de peste 130 de metri şi 10 domuri secundare plus unul central şi patru turnuri înalte, clădirea parcă veghează asupra oraşului. Este imposibil să o pierzi, pentru că iese în evidenţă din orice colţ al Zaragozei.

 2. Catedrala Nuestra Senora

  Catedrala Nuestra Senora

 3. Catedrala La Seo (Catedral La Seo)

  La Seo del Salvador este o catedrală gotică, una dintre cele mai frumoase din multele ridicate în localitate.

  Şi această catedrală este ridicată pe un loc special. De data aceasta este vorba despre forumul roman al lui Augustus şi despre o moschee, al cărei minaret încă face parte din turnul catedralei din zilele noastre.

  De ce vă sfătuiesc să vizitaţi şi acest lăcaş de cult? Pentru că povestesc despre un edificiu gigantic, care o să vă impresioneze cu siguranţă şi care are altarul sculptat de vestitul Pere Johan, zeci de ani mai târziu fiind refăcut de sculptorul german Hans Piet d’Anso.

 4. Mânăstirea de Piatră (Monasterio de Piedra)

  Încă o biserică şi promit că termin cu lăcaşele de cult. De fapt, nu este vorba chiar despre o biserică, pentru că Monasterio de Piedra este un adevărat complex: o biserică, un hotel şi un parc imens în care te poţi pierde uşor dacă nu eşti atent pe ce cărări porneşti.

  Chiar dacă nu este chiar în localitate, nu aveţi cum să rataţi complexul Monasterio de Piedra. Complexul este unul de vis, situat undeva la aproape 100 de kilometri de Zaragoza.

  Cascade mai mari sau mai mici, liniştea din parc, verdeaţa şi păsările din copaci vă vor face să credeţi că nu sunteţi într-un complex, ci într-un peisaj natural de excepţie pe care cu siguranţă nu-l veţi mai găsi în alte localităţi prea uşor.

 5. Muzeul Del Foro De Caesaraugusta (Museo Del Foro De Caesaraugusta)

  Cum a fost viaţa în timpul Imperiului Roman? Veţi afla repede dacă ajungeţi la Muzeul Del Foro De Caesaraugusta.

  Muzeul este chiar sub piaţa Catedralei La Seo şi aici veţi găsi de la tot felul de dovezi arheologice din timpul Forumului Roman de pe vremea împăratului Tiberius, până la ce a mai rămas din mai multe pieţe sau magazine care funcţionau la acea vreme.

 6. Monasterio de Piedra, Zaragoza

  Monasterio de Piedra, Zaragoza

 7. Palatul Aljaferia (Palacio Aljaferia la Pergola)

  Palatul este singura clădire maură care a supravieţuit trecerii timpului în Zaragoza. Ridicat în a doua jumătate a secolului XI, palatul este fosta reşedintă a celor din dinastia Banu Hud şi putem spune pe bună dreptate că poate reflecta bogăţia regatului pentru că este fabulos.

  Când ajungeţi aici să nu plecaţi până nu vedeţi sala tronului şi nici Turnul Trubadurului sau Torre del Trovador, în spaniolă, care a fost folosit în trecut pe post de temniţă.

 8. Muzeul De Zaragoza (Museo De Zaragoza)

  Nu se poate să nu avem pe lista obiectivelor turistice musai de vizitat în Zaragoza şi un muzeu dedicat artei, nu? Cu multe obiecte de artă, muzeul este dedicat celor mai mari artişti din localitate, precum Francisco de Goya, dar asta nu este tot, pentru că multe săli sunt dedicate istoriei regiunii. Există aici şi multe dovezi arheologice din timpul în care Zaragoza era cunoscută ca Ceasaraugusta, fiind denumită după Caesar Augustus, cel care a fondat oraşul în anul 24 Î.H.

Cam atât pentru astăzi, dar mâine revin cu şi mai multe atracţii turistice din care puteţi să alegeţi pe care să le vizitaţi pentru a avea o vacanţă de vis în Zaragoza.

Voi ce alte obiective turistice aţi mai vizitat în Zaragoza?

Surse foto: oksidor/ Flickr.com, Nigel’s Europe/ Flickr.com şi pablo.sanchez/ Flickr.com

Resurse: spain.info şi zaragoza.world-guides.com/

Adauga un comentariu