Atracţii inedite în Praga

Turişti în Praga

De la început am povestit despre regimul comunist care a pus stăpânire pe Praga timp de 40 de ani şi e şi normal că şi arhitectura oraşului a avut de suferit, ca să nu mai spun nimic despre felul de a fi al oamenilor. Comunismul însă a fost… hm… nu a avut aceleaşi cauze ca şi la noi, în sensul că după Revoluţia de catifea (din 17 noiembrie 1989) totul a început să înflorească într-o manieră atât de ciudată pentru noi, românii, încăt oraşul a urcat în topul cu cele mai dorite destinaţii de către turiştii din întreaga lume, cât alte oraşe în zeci de ani.

În Praga este destul de greu să vă listez, precum la alte oraşe turistice multe atracţii turistice inedite. Dacă ieri a fost uşor să aleg câteva dintre cele mai mari puncte de interes, astăzi nu pot să vă spun decât să fiţi, în primul rând, foarte atenţi în jurul vostru! Odată ce reuşiţi să descoperiţi ce se află în spatele zidurilor clădirilor, în sensul de a vedea oraşul ca un întreg şi să nu vă uitaţi la un anumit turn de exemplu doar ca la o dovadă a talentului unui arhitect, atunci cred că aţi aflat tot ce e de aflat din secretele oraşului.

Pieţele mici, precum Male Namesti, care se afla doar la câţiva paşi de punctele de atracţie mari din Praga, fac deliciul unei plimbări pe străduţele pavate cu grijă. De exemplu, într-una dintre casele din Piaţa Male Namesti a trăit ani de zile Franz Kafka şi de neratat este şi Biserica Sfintei Fecioare din Tyn sau Palatul Kinsky, care este construit în stilul roccoco ori Casa Clopotului de Piatră, ridicată în stil medieval.

Un alt loc pe care trebuie să-l vedeţi singuri este Dealul Petrin! Este o zonă plină de verdeaţă şi printre atâtea clădiri impunătoare acum veţi da de un parc imens, impunător, care aduce în atenţia tuturor Turnul Petrin şi Observatorul Astronomic, dar şi o privelişte de vis asupra întregului oraş!

 • Palatul Wallenstein (Wallenstein palác)

  Palatul Wallenstein (Wallenstein palác)Vă spun despre Palatul Wallenstein nu pentru palatul în sine (care astăzi este casa Senatului Republicii Cehe) ci pentru grădina fabuloasă. Ea a fost construită tocmai în 1623 şi nici nu mai contează stilul sau mai ştiu eu ce alte detalii despre dorinţele celor care au construit grădina, ci doar faptul că aici veţi găsi atâtea statui şi fântâni, încât poveştile sunt spuse chiar de către acestea.

  Eroii din mitologia greacă sunt de fapt reprezentaţi de către statuite care, cele originale, au fost luate de către armata din Suedia în război, dar cehii nu s-au dat bătuţi şi le-au refăcut, poziţionându-le fix la fel ca înainte.

  Parcul este imens, are 1.7 hectare, imaginaţi-vă că aici este un iaz cu raţe care în trecut era folosit pentru plimbări romantice cu barcuţele.

 • Cimitirul evreiesc

  Cimitirul evreiesc din Praga

 • Muzeul Evreiesc (Židovské Muzeum V Praze)

  Cartierul evreiesc Josefov din Praga este considerat cea mai veche metropolă a evreilor din toată Europa. Aici sunt, ca peste mai tot în Praga de fapt, multe clădiri de o valoare istorică nemaipomenită, iar Muzeul Evreiesc este una dintre ele, deşi tot aici sunt şi mai multe sinagoci, ba chiar şi o mânăstire şi un cimitir. În incinta muzeului sunt peste 40.000 de exponate specifice şi peste 100.000 de cărţi sau colecţii de argint ori artă evreiască!Praga numără astăzi doar aproximativ 5.000 de evrei, dar legendele râmăn vii, la fel ca şi spiritele lui Golem sau al lui Kafka.

 • Grădina Zoo Praga (Zoologická zahrada hl.m. Prahy)

  Dacă aţi ajuns la Praga cu cei mici, atunci trebuie să ştiţi că şi eu au ce vizita, fără să se plictisească o secundă. Unul dintre aceste locuri este Grădina Zoo din Praga, care-i aşteaptă cu tot felul de programe speciale pentru ei.

  Eu una cred că cea mai faină zone dintre toate cele din Zoo este, de departe, Zona Copiilor, un spaţiu unde cei mici pot intra în ţarcurile necuvântătoarelor şi se pot juca cu mai multe animăluţe domestice, precum ponei, raţe sau iepuri.

 • Acvariu Praga

  Acvariul Sea World

 • Acvariul Sea World (Sea World)

  Un alt loc pentru copiii, dar şi pentru adulţi este Sea World, un loc care o să placă tuturor, dar care o să şi sperie pe unii, pentru că aici pot admira rechini de nisip.

  Pentru cei care nu ştiu: rechinii de nisip sunt una dintre speciile cele mai de temut din întreaga lume! Un astfel de rechin poate ajunge şi la aproape 4 metri lungime şi 200 de kilograme ca şi greutate!

 • Muzeul device-urilor sexuale (Sex Machines Museum)

  Dacă mai sus am discutat despre atracţii pentru copii acum avem un muzeu clar doar pentru adulţi! Sunt peste 200 de gadget-uri sexuale şi este considerat a fi singurul muzeu din lume dedicat doar placerilor trupeşti!

Acestea fiind spuse, voi ce aţi mai vizitat la Praga sau ce aţi mai auzit că ar fi de vizitat acolo?

Ne vedem mâine, când trecem la mâncare tradiţională şi locuri unde se pot gusta cum se cuvine bucatele din Cehia! 🙂

Surse foto: Chiara Marra/ Flickr.com, ashleypalmero/ Flickr.com şi morsky-svet.cz.

Resurse: tripadvisor.com şi virtualtourist.com.

Adauga un comentariu