2012 va fi un an greu pentru companiile aeriene

Transportatorilor le e greu

Companiile aeriene vor avea probleme

Criza economică dă bătăi de cap tuturor. De curând Asociaţia Internaţională a Transportatorilor Aerieni a anunţat că profiturile companiilor din domeniu au tot scăzut de când recesiunea s-a strecurat prin toate sectoarele şi domeniile de activitate.

Aşteptările marilor companii din domeniul aerian sunt ceva mai timide pentru anul viitor, în condiţiile în care criza financiară care a lovit tot globul nu dă semne că va pleca. Deşi Asociaţia Internaţională a Transportatorilor Aerieni a prezentat un upgrade la nivelul industriei, în ceea ce priveşte aşteptările pe profitul care urmează a fi obţinut în 2012, de la 4 miliarde de euro la 6.9 miliarde de euro, lozinca ”socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea de la târg” se potriveşte de minune la actuala situaţie de la nivel global.

Previziunile bune ale specialiştilor le cam dau peste cap companiilor aeriene planurile cu finanţele de anul viitor. Produsul financiar obţinut în 2012 va scădea cu un procent, de la 2.5% la 2.4% pentru toţi operatorii din domeniu, spun ultimele studii.

Dacă piaţa se va redresa nu se ştie încă, un lucru este însă cert, în companiile aeriene domneşte momentan nesiguranţa în ceea ce priveşte banii, iar cel mai mic şoc financiar ar putea destabiliza chiar şi giganţii aerieni.

Voi ce mijloc de transport folosiţi pentru a merge în vacanţă?

Sursă foto: cliff1066™/ Flickr.com

Adauga un comentariu