2012 va fi un an greu pentru companiile aeriene

Transportatorilor le e greu

Companiile aeriene vor avea probleme

Criza economic─â d─â b─ât─âi de cap tuturor. De cur├ónd Asocia┼úia Interna┼úional─â a Transportatorilor Aerieni a anun┼úat c─â profiturile companiilor din domeniu au tot sc─âzut de c├ónd recesiunea s-a strecurat prin toate sectoarele ┼či domeniile de activitate.

A┼čtept─ârile marilor companii din domeniul aerian sunt ceva mai timide pentru anul viitor, ├«n condi┼úiile ├«n care criza financiar─â care a lovit tot globul nu d─â semne c─â va pleca. De┼či Asocia┼úia Interna┼úional─â a Transportatorilor Aerieni a prezentat un upgrade la nivelul industriei, ├«n ceea ce prive┼čte a┼čtept─ârile pe profitul care urmeaz─â a fi ob┼úinut ├«n 2012, de la 4 miliarde de euro la 6.9 miliarde de euro, lozinca ÔÇŁsocoteala de acas─â nu se potrive┼čte cu cea de la t├órgÔÇŁ se potrive┼čte de minune la actuala situa┼úie de la nivel global.

Previziunile bune ale speciali┼čtilor le cam dau peste cap companiilor aeriene planurile cu finan┼úele de anul viitor. Produsul financiar ob┼úinut ├«n 2012 va sc─âdea cu un procent, de la 2.5% la 2.4% pentru to┼úi operatorii din domeniu, spun ultimele studii.

Dac─â pia┼úa se va redresa nu se ┼čtie ├«nc─â, un lucru este ├«ns─â cert, ├«n companiile aeriene domne┼čte momentan nesiguran┼úa ├«n ceea ce prive┼čte banii, iar cel mai mic ┼čoc financiar ar putea destabiliza chiar ┼či gigan┼úii aerieni.

Voi ce mijloc de transport folosiţi pentru a merge în vacanţă?

Surs─â foto: cliff1066Ôäó/ Flickr.com

Adauga un comentariu